A més d’adaptar lents de contacte de tot tipus i en condicions especials, estem familiaritzats amb les complicacions que poden derivar-se del seu ús. Coneixem el seu tractament i com readaptar les lents de contacte de nou, evitant així, els factors de risc que han originat la complicació. D’aquesta manera, els nostres pacients rarament hauran de suspendre l’ús de lents de contacte de forma irreversible.

Si esteu interessats en portar lents de contacte o ja en sou usuaris però teniu problemes amb les vostres lents actuals, demaneu hora al nostre centre. Després d’una visita inicial se us proposarà una visita d’adaptació de lents amb un disseny o filosofia d’adaptació d’acord amb les vostres necessitats.

Lents toves hidrofíliques

Són les lents amb prescripció més freqüent  i les que més demanda tenen dins el mercat de les lents de contacte. Ja que resulten excepcionalment còmodes de portar i gairebé no necessiten d’un període d’adaptació. Treballem amb els principals laboratoris que ofereixen lents de reemplaçament freqüent mensual, quinzenal o diari. També treballem amb laboratoris que ofereixen lents a mida per a graduacions o necessitats especials.

Lentes rígides o gas permeables corneals

Aquestes lents aporten una gran quantitat de visió i en algunes situacions, com els astigmatismes alts, són la millor opció. Necessiten d’un període d’adaptació per a que l’ull s’acomodi gradualment al moviment d’aquesta lent. Estan fabricades a mida per a cada pacient i requereixen una àmplia experiència per part del professional en la selecció dels paràmetres de fabricació. També és necessari disposar de lents diagnòstiques o “de prova” que ens  ajudaran a la bona selecció d’aquests paràmetres. En el nostre centre comptem amb un ampli inventari de lents diagnòstiques de diversos laboratoris, així com de l’instrumental i les tècniques necessàries per a la seva avaluació.

Lents híbrides

Reuneixen la qualitat de visió que aporten les lents rígides, combinada amb la comoditat excepcional de les lents toves o hidroxíliques. Tenen una part central rígida encerclada per un faldó perifèric tou. Bàsicament hi ha dos dissenys, un per a còrnia irregular i un altre per a la correcció d’errors refractius com la miopia, hipermetropia i astigmatisme. Aporten una gran qualitat de visió en casos d’astigmatismes alts o per a la correcció de la presbícia.

L’adaptació d’aquestes lents requereix experiència i formació, així com la disponibilitat de lents de prova. En el nostre centre estem equipats per a l’adaptació d’aquest tipus de lents especials.

Lents esclerals

Són lents rígides de gran diàmetre que s’adapten amb una càmera de llàgrima entre la còrnia i la lent. Gràcies al seu tamany i escàs moviment proporcionen una comoditat excepcional i millor visió que amb altres tipus de lents o ulleres.

Tenen un alt creixement dins del mercat i, és per això, que hem apostat per formar-nos per a l’adaptació d’aquestes lents. Disposem de lents de prova i treballem amb laboratoris que ens ofereixen lents amb diàmetres des de 15 a 20 mm.

Aquestes proporcionen una bona visió i comoditat en pacients amb queratocon, degeneració marginal pel·lúcida o èctasi després de cirurgia per LASIK. També són útils amb el control de la simptomatologia en alteracions de la superfície ocular entre els quals hi trobem:

  • Síndrome de Sjögren
  • Ull sec evaporatiu i disfunció de les glàndules de Meibomio
  • Queratitis per exposició (per alteracions que impedeixen el tancament complet de les parpelles)
  • Còrnies neurotròfiques
  • Síndrome de Stevens-Johnson
  • Degeneració nodular de Salzmann
  • Degeneració marginal de Terrien
  • Malaltia de l’empelt contra l’hoste
  • Pemfigoide cicatricial ocular