atencio2

Atenció Visual Primària

En els nostres exàmens visuals, l’optometrista no només determinarà la prescripció per a les vostres ulleres i lents de contacte. També us farà una revisió de la capacitat dels vostres ulls per treballar conjuntament (binocularitat), la precisió del sistema d’enfocament (acomodació) i de la vostra salut visual. És important fer-se una revisió periòdica per a descartar factors de risc en les malalties oculars més freqüents com ara; cataractes, glaucoma, DMAE, etc.

lents-de-contacte-1

Lents de Contacte

A més d’adaptar lents de contacte de tot tipus i en condicions especials, estem familiaritzats amb les complicacions que es poden originar pel seu ús. Sabem com manejar aquestes situacions i com readaptar les lents de concte de nou, evitant els factors de risc que han originat la complicació. D’aquesta forma, els nostres pacients rarament hauran de suspendre l’ús de lents de contacte de manera irreversible.

Més informació
shutterstock_94851238

Ull Sec

L’ull sec és un dels motius més freqüents pels quals la població sol·licita els serveis dels professionals de la visió. Comptem amb les estratègies per a la gestió d’aquesta condició que afecta a les parpelles, al marge palpebral i a la pel·lícula llagrimall. Si bé, no representen a priori un risc per a la visió, si que produeixen símptomes com sensació de sorra als ulls, envermelliment ocular, intolerància a les lents de contacte i reducció considerable de la qualitat de vida.

optometria-pediatrica-1
optometria-pediatrica-2

Optometria Pediàtrica

Els problemes més comuns per aquest grup de població són els errors refractius; que es corregeixen amb ulleres, l’estrabisme o desviació ocular i la ambliopia, també coneguda com ull gandul. Les nostres tècniques per la gestió dels estrabismes i les ambliopies es fonamenten en la prescripció de la correcció òptica més adequada per a cada nen, la oclusió amb pedaç o altres estratègies i teràpia visual activa.

Per a nosaltres, la teràpia visual és una forma de rehabilitar el sistema visual que està indicada només en certes disfuncions purament oculars com les alteracions binoculars i les pròpies del sistema acomodatiu.

Algunes consideracions especials que tenim en compte a l’hora de visitar nens són les següents:

  • Citar-los a primera hora del dia per a obtenir una major col·laboració per part de l’infant.
  • Realitzar un examen visual.
  • En el cas de prescripció d’una correcció òptica, programem una revisió en poc temps per a comprovar la correcta adaptació a les ulleres.
  • Si l’infant presenta un problema que requereix teràpia visual o oclusió, li marcarem les pautes a seguir.

Tecnologia

Disposem d’instrumental de gran utilitat tant per al diagnòstic d’algunes de les alteracions de la salut visual, com per al seguiment d’aquestes. Aquesta dotació tecnològica també ens assistirà en el procés de selecció de la lent de contacte més adequada per a cada cas.

Topografía Corneal

Es tracta d’un instrument que reprodueix la forma de la còrnia mitjançant un mapa amb escala de colors. És de gran utilitat en la detecció d’astigmatismes irregulars patològics com el queratocon, així com el seguiment d’aquest. També és de gran utilitat en l’adaptació de lents de contacte, ja que ens ajuda a l’elecció de la lent a adaptar i ens aporta informació sobre si el fet de portar lents de contacte altera la forma de la còrnia.

Fotografia retiniana

Mitjançant aquest instrument tenim accés a la part interna de l’ull per descartar-ne alteracions patològiques d’aquesta zona. A més, ens permet capturar i emmagatzemar la imatge per a un posterior seguiment.

En general, tots els pacient s’haurien de sotmetre a un examen del pol posterior, però existeixen algunes persones que tenen major risc de patir alteracions en aquesta zona de l’ull, com  els pacients diabètics o hipertensos. En aquests casos és recomanable aquest examen amb major periodicitat

OCT

És un escàner de la retina en què se’ns mostra aquesta estructura ocular en tota la seva espessor i amb la diferenciació de les capes que la composen. Aquest escàner, juntament amb la fotografia retiniana, és de gran importància en la detecció d’algunes malalties oculars com la DMAE, retinopatia diabètica i altres.

També te aplicació en el segment anterior o part externa de l’ull, així com en l’adaptació d’algunes lents de contacte, concretament, és el mètode més exacte per a determinar alguns dels paràmetres necessaris per a l’adaptació de lents esclerals.

VÍdeo imatge del segment anterior

La possibilitat de capturar i emmagatzemar imatges o vídeos des del nostre biomicroscopi ens permet compartir imatges de condicions oculars amb altres clíniques i professionals, la qual cosa ens ajuda en la identificació d’aquestes condicions.

També ens és de gran utilitat compartir aquestes imatges i vídeos amb altres professionals de les lents de contacte i els laboratoris, amb l’objectiu d’optimitzar la seva adaptació.